menu
Word Lid
Vlaams Belang voert actie tegen drugsaanslagen in Gounodstraat

Filip Dewinter: “Krachtig signaal moet aantonen dat het buurtbewoners menens is: Antwerpen weer vrijwaren van de aanhoudende drugsterreur.”

Naar aanleiding van de recente brandbomaanslag in de Antwerpse Gounodstraat hield het Vlaams Belang een symbolische ‘straatnaambord’-actie. Aan de mobiele bewakingsinstallatie en aan de straatuiteinden werd een ‘Zonder Granaatstraat’-bord geplaatst. Zowel districtslijsttrekker Kristof Luypaert als Vlaams parlementslijstduwer Filip Dewinter spraken de buurtbewoners toe.

Kristof Luypaert: “Ik sta hier vandaag niet alleen als voormalig politiecommissaris, maar vooral als bezorgde papa van drie jonge kindjes. We leven in een tijd waarin geweld en drugsmisdaden de norm zijn geworden. En het Antwerps stadsbestuur is verlamd met -aan de ene kant- een burgemeester die een ‘war on drugs’ belooft en -aan de andere kant- een ex-politiecommissaris en schepen van onderwijs die oproept om drugs te legaliseren. Brandstichtingen, molotovcocktails, schietpartijen, ontvoeringen, granaten en liquidaties: de lijst van geweldsincidenten is ondertussen ellenlang en vorig jaar moest zelfs een elfjarig meisje het met haar leven bekopen. Daarom EISEN we vandaag aandacht voor de veiligheid in onze straten en buurten en hangen we symbolisch bordjes op om van de Gounodstraat een ‘Zonder Granaatstraat’ te maken. Het Vlaams Belang wil een nultolerantiebeleid tegenover elke vorm van criminaliteit, maar in het bijzonder tegenover druggebruik en -handel. Drugsdealers en handelaars moeten streng worden aangepakt en zwaar gestraft, maar ook druggebruikers moeten voor hun verantwoordelijkheid worden gesteld. Dat er, onder politieke druk van Vlaams Belang, politieacties tegen overlast komen en systematische identiteitscontroles in probleembuurten is goed. Maar niet alleen enkele maanden voor de verkiezingen en omdat het in de campagne van federale ministers en onze burgemeester past! Het Vlaams Belang wil meer ‘blauw’ op straat in Antwerpen en meer middelen en manschappen om de strijd tegen drugs op te drijven; maar bij gebrek aan voldoende politiecapaciteit moet de burgemeester zijn eigen verantwoordelijkheid niet uit de weg gaan en in crisissituaties desnoods een beroep doen op het leger. Beste vrienden, we kunnen niet langer zwijgen, want ‘zwijgen is toestemmen’. Daarom moeten we op 9 juni en 13 oktober samen het tij keren om Vlaanderen en Antwerpen weer van ons te maken.”

Filip Dewinter: “Naast deze symbolische actie wil het Vlaams Belang in de eerste plaats dat men zowel lokaal als federaal actie onderneemt! Afgelopen maand heeft men met het toelaten van een softdrugs promotende winkel op het Sint-Jansplein echter het tegenovergestelde gedaan en de kat bij de melk gezet. Een harde aanpak van drugsdealers en criminelen, maar ook van de drugsgebruikers is meer dan ooit aan de orde. Zonder drugsgebruik, zijn er immers geen aanslagen! Daarnaast moeten er systematische identiteitscontroles, permanente politiepatrouilles en mobiel cameratoezicht komen in de drugsgevoelige wijken. Om de drugsinvoer en -smokkel aan banden te leggen, is het noodzakelijk dat de havenpolitie wordt uitgebreid en dat er een Anti Drugs Eenheid (ADE) naar Amerikaans model wordt opgericht. Bij deze nogmaals onze boodschap aan burgemeester De Wever om op basis van artikel 43 van de Wet ter organisatie van de geïntegreerde politiedienst het leger op te vorderen in crisissituaties zoals deze.”

Na afloop van de actie werden de naburige straten bebust met het antidrugspamflet 'Drufsmaffia Hard Aanpakken'.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF