menu
Word Lid
Vlaams Belang start petitie in Antwerpen: "Zet het leger in"

Filip Dewinter: “Er moet opnieuw recht en orde heersen in de straten van Antwerpen. Het leger moet patrouilleren in de straten en de veiligheid van de burger garanderen!”

Reeds verschillende jaren eist Vlaams Belang in Antwerpen de inzet van het leger in de strijd tegen de drugsmaffia. De escalerende drugsoorlog met als spijtig dieptepunt de moord op een onschuldig 11-jarig kind toont aan dat de huidige veiligheidsaanpak faalt. De Antwerpenaren hebben schrik en het risico op een escalerende drugsmaffia-oorlog is na de aanslag van deze week groter dan ooit.

Filip Dewinter: “Het is noodzakelijk dat de overheid laat zien wie de baas is op straat. Momenteel heeft de drugsmaffia hele wijken onder controle. De drugsmaffiabaas heeft in nogal wat buurten het gezag van de burgemeester overgenomen. De illegale ondergrondse economie heeft de legale economie in nogal wat straten en wijken van Antwerpen vervangen. Daarom is het noodzakelijk dat er op een kordate manier gereageerd wordt tegen de drugsmaffia. De visuele aanwezigheid van patrouillerende militairen in de straat moet duidelijk laten blijken dat het geweld van de drugsmaffia niet getolereerd wordt en hard wordt aangepakt.”

Filip Dewinter: “De aanslagen vinden meestal plaats op dezelfde locaties. Het merendeel van deze locaties zijn immers bekend, want het betreft de woningen of handelszaken van druggerelateerde families of personen. De aanslagen die recent in januari 2023 plaatsvonden, betreffen allemaal aanslagen tegen dergelijke gekende locaties. Het huis in de Deken De Winterstraat in Berchem waar op 3 januari een aanslag werd gepleegd, werd reeds voor de zesde keer geviseerd door de drugsmaffia. Ook het huis in de Nieuwdreef in Merksem (waar het dodelijk slachtoffer viel) werd reeds herhaaldelijk het mikpunt van een aanslag. Ook al tijdens de nacht van 3 januari werd hetzelfde huis met een explosief bestookt. Het huidige veiligheidsbeleid waarbij enkel een veiligheidscamera wordt geplaatst is onvoldoende gebleken. De permanente aanwezigheid van een politiepost of van een legerpatrouille is noodzakelijk om nieuwe aanslagen te verhinderen. Tevens moet aan de betrokken buurtbewoners getoond worden dat de overheid hen niet in de steek laat. De aanwezigheid van legerpatrouilles en legervoertuigen maakt dit bijzonder duidelijk en zal tevens een preventief afschrikkingseffect hebben.

Het Antwerpse Vlaams Belang start dan ook een petitie met de duidelijke eis “Zet het leger in!” De petitie kan ondertekend worden via onderstaande link:

https://www.petities.com/pak_drugsgeweld_in_antwerpen_hard_aan_zet_het_leger_in

Tevens eist het Antwerpse Vlaams Belang dat de Antwerpse gemeenteraad zo snel mogelijk  bijeen geroepen wordt teneinde het politieke debat over onder andere de inzet van het leger te voeren.

Luc Doms

Persverantwoordelijke Vlaams Belang Antwerpen

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF