menu
Word Lid
Nogmaals de Fruithoflaan

De bewoners van de Fruithoflaan, zijn niet tevreden over de huidige parkeerregeling.

Van de Grote Steenweg tot aan de Flor Alpaertsstraat moeten bewoners betalen om voor hun eigen deur te mogen parkeren, als er al plaats is. Enkel in het laatste deel, tussen de Flor Alpaertsstraat en de Rooderveldlaan mag men gratis parkeren.

Door de aanleg van het fietspad op de middenberm zijn een aantal doorsteken verdwenen en moeten bewoners die een parkeerplaats zoeken, ook verder omrijden om aan de overkant van de straat te geraken.

Bovendien zijn er sinds de laatste ingrepen meerdere parkeerplaatsen verdwenen. Zo moesten er plaatsen verdwijnen voor bushaltes van de Lijn. Andere parkeerplaatsen verdwenen omdat er een glascontainer op die plaats kwam.

Op een vraag van districtsraadslid Geert Brouwers moest schepen Bruno De Saegher toegeven dat er na de heraanleg 29 parkeerplaatsen verdwenen zijn. Bewoners van de Fruithoflaan tussen de Grote Steenweg en de Flor Alpaertsstraat kunnen volgens de schepen nog altijd parkeren in de omliggende straten: voorrang wordt gegeven aan kortparkeerders, omdat de Fruithoflaan een belangrijke winkelstraat is.

Wij vragen ons af of de bewoners van de Fruithoflaan wel gelukkig zijn met dit antwoord.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF