menu
Word Lid
Nieuwjaarsreceptie met als centrale boodschap: Antwerpen, Vlaamse stad

Traditiegetrouw vond op de eerste zondag na Nieuwjaar de nieuwjaarsreceptie van Vlaams Belang Koepel Antwerpen plaats. Honderden leden en sympathisanten zakten af naar een nokvolle Studio Memories in Berchem.

Antwerpen, Vlaamse stad!

Het was Antwerps koepelvoorzitter Filip Dewinter die voor het eerst sinds januari 2020 het massaal opgekomen publiek verwelkomde: “Nu Corona achter ons ligt, hebben we weer een Nieuwjaarsfeest zoals we dat gewoon zijn als Antwerpse Vlaams Belangers: veel Vlaamse Antwerpenaren die op een volkse en sfeervolle manier elkaar veel voorspoed toewensen! Dit jaar zal de voorbode zijn van het verkiezingsjaar 2024. Daarom nu reeds de lancering van onze slogan in aanloop naar 2024: ‘Antwerpen, Vlaamse stad”.

Islamo-socialisme

“De situatie in onze stad is ernstig, maar niet hopeloos, de situatie op het stadhuis daarentegen is hopeloos, maar niet ernstig! De politieke situatie in onze stad staat model voor wat ons op Vlaams en federaal vlak te wachten staat. Bart De Wever beloofde een bestuur zonder socialisten, verleidde met die belofte onze kiezers, gooide de SP.a in 2012 langs de voordeur uit het stadhuis om hen in 2018 langs de achterdeur weer binnen te halen! Dat is hetgene wat de Vlaamse kiezers, ook in 2024 te wachten staat. Alleen onze partij kan dit islamo-socialisme een halt toeroepen”, aldus een strijdvaardige Filip Dewinter.

Deelnemen aan het beleid: alleen zonder linkse invloeden

Net als zoveel Vlamingen en Vlaamse Antwerpenaren in het bijzonder, is uiteraard ook Filip Dewinter groot voorstander van rechtse frontvorming: “Het heeft echter geen zin om te blijven bedelen en smeken aan de poort”, aldus Dewinter. “We gaan niet op de knieën zitten, noch plat op onze buik gaan om er toch maar bij te mogen zijn. Deelnemen aan het beleid als het kan, oppositie voeren als het moet!”

Wij willen De Wever weg! Wil De Wever wijzer worden? Wij willen De Wever weer!

“Indien Bart De Wever beweert niet met ons te willen samenwerken, is het aan ons om de rollen om te draaien: wij willen niet in zee met De Wever zolang hij blijft collaboreren met de socialisten. In een samenwerking met het Vlaams Belang zal er een beleid gevoerd moeten worden van recht en orde! Dit kan echter niet met een N-VA die het verlengstuk en de levensverzekering van de socialisten blijft! De keuze voor de komende verkiezingen is dus duidelijk: ofwel kiezen voor het door Bart De Wever gevoerde islamo-socialisme ofwel kiezen voor de partij van het ‘Eigen Volk Eerst’: het Vlaams Belang”, sloot Filip Dewinter af.

“Grootstedelijke problematiek”?

Terwijl koepelvoorzitter Dewinter in de eerste plaats vooruitblikte op de komende maanden en jaren, maakte fractieleider Sam van Rooy een analyse van het gevoerde beleid in onze stad en de gevolgen ervan: “Meer dan ooit kan er in Antwerpen van alles en nog wat woekeren, en dat wordt dan, eufemistisch en politiek correct, de ‘grootstedelijke problematiek’ genoemd, óók door burgemeester De Wever. Flauwekul natuurlijk, want er zijn geen Borgerokko’s in Hongaarse steden, er zijn geen jonge gewelddadige drillrapbendes in Poolse steden, er is geen vuurwerk-jihad in Tsjechische steden. Mocht in 2006 niet Patrick Janssens, maar wel mijn goede vriend Filip Dewinter burgemeester zijn geworden, dan was de problematiek van vandaag simpelweg niet waar geweest! De dure bouwprojecten van dit stadsbestuur ten spijt, die niet kunnen verhullen dat ook in 2022 Antwerpen weer wat voller, armer en islamitischer is geworden.”

Kraan naar diversiteits- en subsidie-industrie blijft wagenwijd openstaan

“Jaarlijks gaat er maar liefst een half miljoen euro aan Antwerps belastinggeld naar projecten in Congo, Ghana, Senegal en Marokko”, vatte van Rooy zijn pleidooi tegen het rondstrooien van subsidies aan. “Te midden van de crisis trok schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) – ik noem ze weleens de Meryame Kitir van Antwerpen – zelfs nog naar Marokko waar ze op bezoek ging bij, ik citeer, ‘een Antwerps marktkraam in de Marokkaanse bergen en een coöperatieve om vrouwen op het arme platteland weerbaarder te maken’. Weet u wat socialistisch schepen Tom Meeuws antwoordde toen ik hem met deze waanzin confronteerde in een ATV-debat? ‘Dat is omdat hier heel veel Antwerpenaren wonen die ook nog een emotionele band hebben met het thuisland.’ Ik heb het opgeteld: van 2022 tot 2025 zou het stadsbestuur 95 miljoen euro kunnen besparen indien ze de subsidies schrapt van ocharme slechts een vijftigtal vzw’s. Ik som er enkele op: Ghana Coucil vzw, Iben Sina vzw, Imane vzw, Mama-Lufuma vzw, Sautus Sunnah vzw, Bindus vzw, Dahira Touba vzw enzovoort enzoverder. Al bijna tien jaar worden in Antwerpen de subsidies rijkelijk rondgestrooid, en al bijna tien jaar is daarover te weinig transparantie, met als triest dieptepunt de zaak-El Kaouakibi. Dat na bijna tien jaar burgemeester De Wever in Antwerpen er nog altijd geen openbaar transparant subsidieregister is, zegt veel over de prioriteiten van de N-VA. In dit stadsbestuur mag de socialistische schepen Karim Bachar Antwerps belastinggeld gebruiken voor onder andere. ‘vormingen voor makelaars en studenten rond omgaan met discriminatie op de huurwoningmarkt’”.

Antwerpenaar betaalt het gelag 

“Ondertussen worden de Antwerpenaren uitgemolken met een hoge aanvullende personenbelasting, met duurdere vuilniszakken en sorteerstraatjes en met hogere parkeertarieven. Ook allerlei administratieve dienstverlening en sportlessen, sportkampen en zwembeurten worden duurder. Het budget van onze stiefmoederlijk behandelde districten wordt verminderd met 5%. Voor 2023 gaat het om 653.000 euro. Dat is dus slechts iets meer dan het bedrag dat deze stad jaarlijks naar Afrika stuurt, laat dat tot u doordringen”, aldus fractieleider Sam van Rooy over de foute prioriteiten van een socialistisch geïnspireerd stadsbestuur. “Ons principe is duidelijk: géén geld voor het buitenland, wél voor Antwerpen; géén subsidies voor linkse hobby’s en de diversiteitsindustrie, wél voor onze Antwerpenaren. In deze zware crisistijd is de kern van het Vlaams Belang, onze bestaansreden, belangrijker dan ooit tevoren, namelijk: ‘eerst onze mensen’, ‘eigen volk eerst’”, klonk de consequente boodschap.

Sfeervolle namiddag

Nadat de 80-jarige militante Maria in de bloemetjes werd gezet en haar als hulde de “Gouden Brabo” werd opgespeld, werden de aanwezigen getrakteerd op een Schlageroptreden van zanger Roy Miner. De ambiance en de vele polonaises maakten duidelijk dat het Antwerpse Vlaams Belang Corona voorgoed achter zich heeft gelaten en vol vertrouwen vooruitblikt op nieuwe electorale successen om van Antwerpen weer een Vlaamse stad te maken!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF